Fideuada de botifarra d’anar per casa

Tinc botifarra, cebes que s’estan grillant, poc més de mitja hora per a fer el dinar i els comensals esperant, miro pel rebost i tinc fideus del número 2. Decidit! farem fideuada de botifarra! això és la cuina d’anar per casa.

L’avantatge de la fideuada és que és que es cou en qüestió de minuts. El més complicat és el sofregit, que l’haurem de fer ràpid, però ho compensarem posant-li gust al caldo. Sempre tinc guardades unes pastilles de caldo concentrat per casos d’emergència com aquest.

Ingredients per a 4 comensals:

  • Cinc pams de botifarra de cal Molins de Solsona
  • Dues cebes mitjanes
  • Un tomàquet no gaire gran
  • Dues pastilles de caldo de verdura i una de carn
  • Vuit grapats de fideus del número 2 (uns 400 grams)
  • Oli
  • Sal
  • Herbes del Solsonès o de Provença
  • Pebre negre

Elaboració:

Tallem la botifarra a trossos de dos centímetres.

Posem la paella al foc amb una mica d’oli. Quan l’oli esta calent i posem a rostir la botifarra a foc fort.

Tallem les cebes a trossos ben petits. Mentre la tallem anem remenant la botifarra perquè quedi rostida per tots els costats.

Afegim la ceba a la paella. Com que tenim pressa, mantenim el foc fort amb la condició de que s’hi ha d’estar a sobre per remenar-ho sovint.

Rallem el tomàquet i l’afegim a la paella. També hi posem mig vas d’aigua per coure més de pressa la ceba evitant que s’enganxi. Continuem amb el foc fort.

Posem una olla amb uns dos litres d’aigua al foc, per fer-la bullir i encenem el forn a 250 graus perquè es vagi escalfant.

Quan el sofregit està fet, a foc fort i jugant amb l’aigua es fa relativament de pressa, hi afegim una mica d’aigua bullint i les tres pastilles de caldo trossejades. Ho barregem fins que les pastilles estiguin ben desfetes.

Hi posem sal, pebre, les herbes i els fideus, perquè es rossegin remenant-los un parell de minuts amb el sofregit.

Afegim tres o quatre cullers d’aigua bullint a la paella i ho remenem tot fins que quedi ben repartir. Comencem a contar el temps, amb 8 minuts han d’estar fets.

Els quatre minuts primers, a foc fort, remenem i hi afegim l’aigua que calgui per fer la fideuada.

Els quatre minuts finals, a foc baix i sense remenar. Ha de fer el xup-xup per beures tota l’aigua.

Posem la paella al forn, amb el gratinador encès, uns tres o quatre minuts per acabar-la i rossejar les puntes dels fideus.

Ja tenim la paella de botifarra d’anar per casa a punt per portar a taula, i es pot fer amb poc més de 30 minuts.

Acompanyada d’una amanida ràpida que es por preparar al final, tenim un dinar d’èxit assegurat.

Bon profit!

😉

Deixa un comentari