Peix a la brasa

20190112 orada del solsones a la brasa

Gràcies a tenir un bon foc a terra a casa, on hi podem fer una bona brasa, i a escoltar moltes vegades que el peix hi queda molt bo, m’he decidit a provar-ho. Comparteixo l’experiència a la cuina d’anar per casa, confirmant que és un plat exquisit. El peix és molt més fràgil i trencadís que la carn, és per això que a la brasa s’ha de fer sencer i amb les escates.

La primera vegada ho he fet amb una orada, però podria haver estat amb un llobarro, doncs son els dos peixos que compro indistintament i de manera mes o menys alternativa. Malgrat que les recomanacions es posar-los a la brasa amb el cap i tot, diuen que dona més gust, he preferit fer-ho sense cap. A casa ho preferim d’aquesta manera.

La cuina a la brasa pel peix és tant senzilla i simple com per la carn, la part més laboriosa és preparar el foc perquè es doni una bon braser.

Per fer-les, les orades han d’estar netes de vísceres i amb les escates, perquè aguanti la brasa. Les salem i hi posem orenga, herbes del Solsonès i oli per dins.

Les fem a la brasa fins que estiguin fetes, les posem a la plata, un raig d’oli i cap a la taula.

Bon profit!

😉

20191103 llobarro a la brasa

Llobarro a la brasa.
Amanida de tomàquet amb avocat.
Figues amb formatge Morbier.
Moniato amb sobrassada.

😉

20191109 Orada a la Braasa

Orada a la brasa.

😉

20200118 llobarro a la brasa

Llobarro a la brasa. Els he fet oberts i han quedat molt bons. Té l’avantatge de que es fan més bé i amb menys temps.

😉

 

Deixa un comentari