Fusilli amb albergínia blanca i carn de cocodril

Fusilli amb albergínia blanca i carn de cocodril

Un plat fàcil de fer, que agrada a tothom i que permet fer passar una experiència diferent i única als que se’l mengen. Com que el cocodril fa gust de pollastre, es important dir que el plat que s’estan menjant és de pollastre: “Fusilli amb albergínia blanca i pit de pollastre”. Quan hagin acabat de menjar, com qui no vol, es fa el comentari de que el cocodril i el pollastre fan un gust similar, i com a prova se’ls hi diu que la carn que han menjar és filet de cocodril.

Realment és una experiència única i diferent per als comensals, i que es fa amb una recepta molt escaient de la cuina d’anar per casa.

Ingredients (per a 4 racions):

  • 400 grams de Fusilli (tirabuixons o hèlix).
  • 400 grams de carn de cocodril (on comprar carns exòtiques)
  • Una albergínia blanca mitjana
  • Dos o tres tomàquets pera ben madurs
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre
  • Un bitxo coent o una mica de salsa picant
  • Formatge parmesà

Procediment:

Talleu l’albergínia en tires primes, de dos o tres centímetres de llarg, i les poseu a coure en una paella (de les de fer paella) amb oli d’oliva a foc viu, i les aneu remenant perquè no és cremin.

Talleu els filets de cocodril en tires primes d’un parell de centímetre, i les poseu a coure amb les albergínies, amb foc viu i remenant sovint. Quan estigui rostit el cocodril, abaixeu el foc.

Netegeu el bitxo coent, i li trèieu les llavors. El talleu a trossos petits i els afegiu a la paella.

Peleu els tomàquets i talleu-los amb daus petits i els afegiu a la paella.

Poseu una olla gran amb força aigua al foc amb una mica de sal. Quan bulli hi tireu els fusilli, i els remeneu perquè es moguin amb l’aigua en ebullició. Es fa bullit durant uns deu minuts, ha de quedar al “dente”. Quan estigui feta, escorreu la pasta.

Poseu sal i pebre a la paella al gust i aneu remenat. Afegiu una mica d’aigua bullint de la pasta a la paella per lligar-ho millor i fer que els gustos es barregin. Si no hi teniu bitxo, poseu-hi la salsa picant al gust.

Un toc picant, sense excedir-se, ajuda a que la carn exòtica s’assimili amb el gust de pollastre. També s’hi poden posar altres especies, amb moderació, com curri o cibulet.

Quan estigui al punt, amb una mica d’aigua bullint de la pasta perquè lligui millor, hi afegim els fusilli i ho barregem ben barrejat al foc. Corregim de sal.

Quan estigui ben barrejat, apaguem el foc i ho deixem reposar uns minuts abans de servir-lo en la mateixa paella.

El formatge parmesà el rallem directament sobre el plat a l’hora de menjar.

És un plat d’èxit assegurat.

fusilli amb alberginia blanca i cocodril

😉

NOTA: per fer assequible i senzill el plat, es pot substituir el cocodril per filets de pit de pollastre, com que no tenim cultura ni costum de menjar cocodril, si segueixes fil per randa el guió, els comensals gaudeixen igualment (o no) de la experiència d’haver menjat cocodril i el plat surt força més econòmic.

L’experiència, si se segueix bé el guió, es pot fet amb infinitat de variants a l’hora de fer un plat similar. La carn de cocodril combina amb multitud d’ingredients.

😉

Galeria fotogràfica

😉

Deixa un comentari