Espaguetis en blanc i negre amb calamars

Combinar espaguetis negres de tinta de sípia amb els normals, fa que el plat sigui més divertit i bo a la vegada, doncs el gust dels espaguetis negres es fa notar. És un plat ideal per fer amb calamars enfarinats a l’andalusa, i aprofitar per a la salsa dels espaguetis les potes i les ales dels calamars. Un bon plat per a la cuina d’anar per casa.

Estris:

  • Paella
  • Olla

Ingredients per a 4 persones:

  • 250 grams d’espaguetis negre de sípia número 3.
  • 250 grams d’espaguetis de blat número 3
  • 4 calamars mitjans (uns 800 grams) nets i tallats a rodanxes
  • 2 cebes dolces
  • 2 pebrots verds petits
  • 3 tomàquets pera (o els madurs de temporada)
  • Sal
  • Oli d’oliva
  • Pebre, orenga, … (o les especies que us vinguin de gust, experimentar és una obligació a la cuina).

Procediment:

Abans hem d’haver netejat els calamarsos, separant les rodanxes de les potes i de les ales per posar-ho tot amb bicarbonat per estovar-ho.

Posem l’olla amb abundant aigua a bullir. És on courem els espagueti, però primer la farem servir per escaldar els tomàquets per treure’ls-hi la pela.

Tallem la ceba a tires fines i la posem a la paella amb abundant oli. Mentre es va coent, l’anem remenant perquè no es cremi. Tallem el pebrot a tires fines i els afegim a la paella.

Netegem les potes i les ales dels calamars per treure el bicarbonat. Les tallem de manera que quedin en tires primes. Els afegim a la paella i anem remenant i vigilant el foc per que es cogui be sense cremar-se.

Tallem a trossos els tomàquets pelats i els posem al foc quan els calamarsos estiguin ben blancs.

Posem sal i pebre al gust. Hi afegim l’orenga o les espècies que vulguem posar.

Coem la pasta, uns 7 minuts, que quedi al dente.

Acabem de fer la salsa, hi podem afegir aigua de bullir a la pasta a la salsa perquè quedi al punt. Si cal hi afegim sal.

Escorrem la pasta i la barregem a la paella amb la salsa.

Posem la barreja en un bol i ja els podem portar a taula.

Preparem els calamars enfarinats a l’andalusa per servir-los a la vegada que els espagueti.

🙂

Espaguetis en blanc i negre amb Calamars amb suc estil iaia Maria

Una variant per fer espaguetis en blanc i negre amb calamars es fer servir com a salsa els calamars amb suc estil iaia Maria.

Com que els calamars es faran servir coma a salsa, es fan segons la recepta de la iaia Maria, considerant que no cal passar el que es tritura pel colador xinés, s’ha d’especiar i salar més i es pot fer servir l’aigua de bullir els espagueti per trobar l’espessor més adient de la salsa.

L’avantatge és que es poden fer els calamars abans, de manera que amb 15 minuts es pot acabar i preparar el plat per portar-lo a taula. I al barrejar els calamars amb els espaguetis son un plat molt més lleuger que si es mengen sols i igual de saborosos.

😉

Espaguetis en blanc i negre amb calamars i calamars enfarinats a l’andalusa

 

Deixa un comentari