Calamars enfarinats a l’andalusa

És un plat molt fàcil de fer si tens uns bons calamars, una fregidora i una bossa de plàstic per enfarinar els calamars. Un bon plat per a la cuina d’anar per casa.

Si voleu fregir només les rodanxes, podeu fer el mateix dia espaguetis en blanc i negre amb calamars per aprofitar les potes i les ales.

Estris:

Fregidora

Ingredients per a 4 persones:

  • 4 calamars mitjans (uns 800 grams) nets i tallats a rodanxes
  • Bicarbonat
  • Farina
  • Sal
  • Oli (el de la fregidora)
  • Una llimona (opcional)

Procediment:

Normalment compro els calamars nets i tallats a rodanxes a la peixateria.

Una hora abans de fer-los, rento els calamars i els deixo amb aigua i bicarbonat.

Primer posem la fregidora al màxim de temperatura.

Rento el calamars amb força aigua, els deixo escorre i hi poso una mica de sal.

Poso farina dins d’una bossa de plàstic, hi poso els calamars i hi poso més farina, la necessària perquè en hi hagi per tots els calamars.

Inflo la bossa amb aire, com si fos un globus, i el tanco amb una pinça perquè aguanti l’aire dins.

Sacsejo la bossa a ritme de mambo fins que tots els calamars estan homogèniament enfarinats.

Poso els calamars enfarinats en un colador i els sacsejo per fer caure la farina sobrant.

Quan l’oli de la fregidora està calent, hi poso els calamars fins que queden daurats i ben fregits. És important no omplir massa la fregidora, els calamars s’han de poder moure mentre es fregeixen, si cal es fa en dues vegades.

S’emplaten els calamars, acompanyats opcionalment una llimona tallada a quarts. Si cal hi podem afegir una mida de sal.

S’han de menjar acabats de fer.

Hi ha l’opció de no posar-hi ni les potes ni les aletes del calamar, de manera que només hi hagi els aros. Jo ho poso tot, queda molt bé i no deixem relleus.

😉

20191207 raviolis i calamars

Calamars amb raviolis.

😉

 

Deixa un comentari