Amb melmelada de cabell d’àngel, casolana i regalada, i pasta fullada es pot fer una coca per fer unes postres de diumenge d’estiu, si l’acompanyes amb una bola de gelat. Són unes postres fàcils i ràpides de fer, s’elabora en uns 30 minuts, dues hores esperant que es refredi i 15 minuts per menjar-se-la. Unes postres per fer a la cuina d’anar per casa.
Ingredients:
- Una làmina rectangular de pasta de full fresca
- Melmelada de cabell d’àngel
- Un ou batut
- Pinyons
- Sucre
- Anís “El mono”
Elaboració:
Encenem el forn a 180 graus.
Estenem la pasta de full sobre la plata d’anar al forn, sobre el mateix paper sulfurat que porta, i la dobleguem per la meitat per la part llarga per marcar on queda la meitat. La punxem amb una forquilla perquè no es bufi al coure-la.
Pintem les vores amb ou batut amb un gruix d’un centímetre.
Posem la melmelada de cabell d’àngel en la part interior de la mitja làmina que quedarà a la part de sota. Cal que quedi ben cobert però d’un gruix raonable, que on embafi.
Dobleguem la làmina de la pasta de full de manera que es tapi la mitja part de la melmelada, tot fent coincidir les vores pintades amb l’ou batut.
Tallem el paper sobrant, deixant-ne uns centímetres a cada banda.
Segellem totes les vores de làmina doblegada amb l’ajuda d’una forquilla, prement-la per deixar les marques de les pues de la forquilla.
Tornem a punxar amb la forquilla la part superior de la coca, per evitar que s’infli amb excés durant la cocció.
Pintem amb ou batut la superfície de la coca. Tirem sucre a gust per sobre de la coca.
Repartim els pinyons per sobre de la coca, i els pintem amb l’ou batut.
Un descendent d’una prestigiosa pastisseria de Canet de Mar, m’ha explicat que per fixar bé els pinyons va molt bé fer rodolar una ampolla de vidre per sobre de la coca desprès d’haver-los posat.
Posem la coca al forn, a 180 graus només la part de baix, entre 10 o 20 minuts segons el forn, i fins que estigui ben daurada.
Quan estigui feta, la traiem del forn i, en calent, la pintem per sobre amb l’anís “El mono”.
Esperem a que es refredi, i ja es pot menjar.
Al ser de pasta de full, no es pot guardar més de 24 hores. Aquesta no va passar de les 8 hores.
La vam servir a les postres acompanyada d’una bola de gelat.
En va sobrar un punta que es va gastar per berenar.
Bon profit!
😉
Melmelada de cabell d’àngel feta amb carbasses de l’hort de Cal Sabater de Cornellà de Llobregat el 24 d’agost de 2020. Denominació d’origen casolà Albert Roig.
😉