Fideus a la cassola

20191017 fideus a la cassola Banner 01

Els fideus a la cassola és un dels plats de la meva infantesa que més recordo de casa, tant per la freqüència en que es feia com per l’acceptació que tenia quan el portaven a taula. De fet, era el plat de pasta per excel·lència, juntament amb els macarrons i l’escudella. Només per aquest motiu, ha de ser una recepta de la cuina d’anar per casa. Actualment és un plat que faig molt ocasionalment, els espaguetis i l’arròs li estan guanyant la partida. Però a mi em continuen agradant molt.

Es fideus de la cassola, es poden fer amb una cassola de fang, d’acer o amb un paella. La clau es un bon sofregit, la costella de porc complementar amb alguna salsitxa o botifarra i, si es pot, amb un bon caldo.

Ingredients (per a 6 persones):

  • 500 g de fideus grossos amb forat
  • 400 g de costella de porc trossejada
  • Un o dos litres de Caldo (més l’aigua que calgui)
  • 2 botifarres
  • 2 ceba
  • 3 tomàquets madurs
  • 200 grams de pèsols ben tendres
  • 1 pebrot verd (o 2 de petits)
  • 1 pebrot vermell
  • Dues fulles de llorer
  • sal, oli i pebre

20191017 fideus a la cassola Banner 00

Procediment:

El millor es fer servir una cassola de terra, però en aquesta ocasió no en tenia cap de disponible i ho he fet amb una paella.

El primer que cal coure és la costella, amb sal i pebre, i la botifarra, tallada a trossos petits, fins que quedi ben daurada. Llavors es treu la carn i es comença a fer el sofregit. Si tens poc temps es pot coure en una paella la carn mentre a la cassola es fa el sofregit.

El sofregit es fa amb temps, començant per la ceba i el pebrot, quan estan al punt hi afegim els pèsols amb una mica d’aigua. A continuació el llorer i el tomàquet rallat.

Quan està el sofregit fet hi afegim el costella i la botifarra, remenem ben remenat i hi afegim el caldo. El deixem que faci xup-xup uns deu minuts, corregim de sal, i d’aigua, per poder coure els fideus.

Amb l’aigua bullint, hi afegim els fideus i els fem coure entre 8 i 10 minuts, fins que estiguin al punt. Remenant-los i procurant que no es quedin sense aigua bullint. Millor que sobre líquid a que en falti, si en sobra la pasta ja l’absorbirà, però si en falta, es cremaran.

Es deixen reposar una mica, i ja es poden servir a taula. I si en sobren, es poden menjar rescalfats un altre dia.

Bon profit!

😉

😉

Fideus a la cassola ràpids, fets en una paella

Fideus a la cassola, fets en una paella, amb sofregit de pebrot verd, albergínia, carabassó, tomàquet i botifarra axoriçada de @dpages_, acompanyats del “xoriço criollo” amb els que els @dpages_ m’han permès donar un toc argentí al dinar d’avui.

Hem fet net, el plat ha agradat!

NOTA: abans d’afegir els embotits al plat, els hi he fet una llarga cocció per treure’ls-hi un munt greix.

Bon profit!!!!

😉

 

 

Deixa un comentari