Els fideus a la cassola és un dels plats de la meva infantesa que més recordo de casa, tant per la freqüència en que es feia com per l’acceptació que tenia quan el portaven a taula. De fet, era el plat de pasta per excel·lència, juntament amb els macarrons i l’escudella. Només per aquest motiu, ha de ser una recepta de la cuina d’anar per casa. Actualment és un plat que faig molt ocasionalment, els espaguetis i l’arròs li estan guanyant la partida. Però a mi em continuen agradant molt.
Es fideus de la cassola, es poden fer amb una cassola de fang, d’acer o amb un paella. La clau es un bon sofregit, la costella de porc complementar amb alguna salsitxa o botifarra i, si es pot, amb un bon caldo.
Ingredients (per a 6 persones):
- 500 g de fideus grossos amb forat
- 400 g de costella de porc trossejada
- Un o dos litres de Caldo (més l’aigua que calgui)
- 2 botifarres
- 2 ceba
- 3 tomàquets madurs
- 200 grams de pèsols ben tendres
- 1 pebrot verd (o 2 de petits)
- 1 pebrot vermell
- Dues fulles de llorer
- sal, oli i pebre
Procediment:
El millor es fer servir una cassola de terra, però en aquesta ocasió no en tenia cap de disponible i ho he fet amb una paella.
El primer que cal coure és la costella, amb sal i pebre, i la botifarra, tallada a trossos petits, fins que quedi ben daurada. Llavors es treu la carn i es comença a fer el sofregit. Si tens poc temps es pot coure en una paella la carn mentre a la cassola es fa el sofregit.
El sofregit es fa amb temps, començant per la ceba i el pebrot, quan estan al punt hi afegim els pèsols amb una mica d’aigua. A continuació el llorer i el tomàquet rallat.
Quan està el sofregit fet hi afegim el costella i la botifarra, remenem ben remenat i hi afegim el caldo. El deixem que faci xup-xup uns deu minuts, corregim de sal, i d’aigua, per poder coure els fideus.
Amb l’aigua bullint, hi afegim els fideus i els fem coure entre 8 i 10 minuts, fins que estiguin al punt. Remenant-los i procurant que no es quedin sense aigua bullint. Millor que sobre líquid a que en falti, si en sobra la pasta ja l’absorbirà, però si en falta, es cremaran.
Es deixen reposar una mica, i ja es poden servir a taula. I si en sobren, es poden menjar rescalfats un altre dia.
Bon profit!
😉
😉
Fideus a la cassola ràpids, fets en una paella
Fideus a la cassola, fets en una paella, amb sofregit de pebrot verd, albergínia, carabassó, tomàquet i botifarra axoriçada de @dpages_, acompanyats del “xoriço criollo” amb els que els @dpages_ m’han permès donar un toc argentí al dinar d’avui.
Hem fet net, el plat ha agradat!
NOTA: abans d’afegir els embotits al plat, els hi he fet una llarga cocció per treure’ls-hi un munt greix.
Bon profit!!!!
😉