Cabrit al forn

20180106 cabrit INSTAGRAM

Aquesta manera de fer el cabrit al forn, de la cuina d’anar per casa, és una barreja entre el que recordem de com el feia la iaia Maria i de les receptes que he trobat per internet que s’hi assemblaven. Sempre que l’he fet he tingut molt d’èxit, però cal tenir en compte que si tens un bon cabrit de qualitat, que surti bé és molt fàcil.

Ingredients:

  • Mig cabrit marcat
    • Si és per 4 racions, les costelles les podem fer arrebossades un altre dia.
  • 1 raig de conyac .
  • Sal i pebre.
  • Julivert
  • All (opcional o amb poca quantitat)
  • Oli.
  • Aigua bullint.
  • Patates

Procediment:

Enrossiu el cabrit salpebrat en una safata al forn amb oli.

Quan estigui enrossit, tireu-hi el conyac i deixeu-lo reduir.

Baixeu la temperatura del forn, i s’hi va afegint aigua per evitar que el cabrit es ressequi i perquè en quedi quan hi afegim les patates.

Si està fet i encara no és l’hora de servir-lo, es treu del forn.

A part fregiu les patates a daus.

Com que el cabrit perd molt volum, es pot posar en una plata més petita, la que es farà servir per servir a taula.

Uns minuts abans de servir-lo, afegiu la picada de julivert i les patates fregides a daus al cabrit i escalfeu-lo al forn fins que les patates hagin absorbit tota l’aigua.

😉

Costelles arrebossades

20201127 costelles de cabrit arrebossades 00

Les costelles de cabrit de llet arrebossades amb ou i sopa torrada de cal Jaumet del Forn, fregides amb abundant oli, és un plat exquisit, sublim; reservat per a un dia de celebració.

S’han de menjar acabades de fer, acompanyades d’un plat suau, com verdures al vapor, i d’un bon vi negre.

Bon Profit.

😉

Imatges del dinar de Reis del 2018 (6/1/2018)

😉

Cabrit del dia de Pasqua de 2017 (16/4/2017)

20170416-cabrit-al-forn-de-pasqua

😉

😉

Deixa un comentari